Microsoft бавно подготвя хората за пълното пускане на Windows 11 23H2 - най-новата актуализация на функциите за операционната система Windows 11. Въпреки това има много непотвърдени слухове, че компанията се готви за голяма актуализация, която може да бъде или да не бъде обозначена като Windows 12.

Последното доказателство за такава актуализация дойде не от неназован източник в Microsoft, а от публичен цитат на изпълнителен директор на Intel. Seeking Alpha публикува стенограма от неотдавнашно събитие по време на Citi 2023 Global Technology Conference. В стенограмата има интервю с финансовия директор на Intel Дейвид Зинснер.

Зинснер смята, че компанията ще има стабилна 2024 г. по отношение на продажбите, и заявява, че част от причината за това се дължи на Microsoft. Той е цитиран да казва:

"Всъщност смятаме, че 2024 г. ще бъде доста добра година за клиентите, по-специално заради обновяването на Windows. Все още смятаме, че инсталираната база е доста стара и се нуждае от обновяване, и смятаме, че следващата година може да бъде началото на това, като се има предвид катализаторът на Windows. Така че сме оптимистично настроени за това как ще се развият нещата през 24-та година".

Изразът Windows refresh почти сигурно е препратка към следващото основно издание на операционната система на Microsoft, а не просто актуализация на функциите на Windows 11.

Microsoft не е говорила публично за бъдещите си планове за актуализация на Windows. Въпреки това Windows Central разполага с нов доклад, в който чрез неназовани източници се твърди, че разработването на следващия Windows "е било ускорено през последните няколко месеца". Той добавя, че актуализацията вече е в процес на пълна разработка и трябва да бъде завършена някъде в средата на 2024 г.

Този график със сигурност е в съответствие с официалното пускане на пазара през есента на 2024 г. Интересно е да се види дали напускането на бившия ръководител на отдела за Windows и Surface Панос Панай преди няколко седмици ще се отрази на разработката.

Снимка: Unsplash

Виж още: Windows 12 може да бъде базиран на абонамент

 

Тагове: