По време на Световния икономически форум в Давос основателят и изпълнителен директор на Huawei Рен Женгфей обяви, че китайският гигант е по-добре подготвен от всякога да издържи на американските санкции.

Според него Huawei винаги е имал подозрения за поведението на Вашингтон и поради това компанията е разработила резервен план, който позволява да оцелее въпреки санкциите на администрацията на Тръмп.

„Тъй като от години нямаме сигурност в отношенията си със САЩ, похарчихме стотици милиарди долари за алтернативен план, който ни позволи да издържим на атаката“, казва шефът на Huawei.

Той вярва, че Доналд Тръмп може да засили санкциите, но компанията няма да отстъпи.

Huawei завърши 2019 г. с 240 милиона продадени смартфона и печалба от 110 милиарда долара. След като компанията изгуби достъпа до услугите на Google, тя засили разработката на своята операционна система HarmonyOS и потърси начини да замени услугите на Google като например замести Google Maps c картите на TomTom, допълва gizchina. Предстоящият Huawei P40 ще бъде първият флагман с тези услуги и ще видим дали положените усилия са достатъчни, за да убедят потребителите да изоставят софтуера на Google.

Виж още: Нобелов лауреат: Apple да си плаща данъците

Тагове: