Може да се каже, че ChatGPT промени начина, по който хората търсят, и представата им за търсачките. Благодарение на този чатбот от OpenAI много хора вече разполагат с цифров асистент на една ръка разстояние. За да използвате ChatGPT обаче, трябва да влезете с имейл акаунт, акаунт в Google или акаунт в Apple за iOS. Това скоро може да се промени, тъй като асистентът с изкуствен интелект се отваря за използване без нужда от акаунт в мобилния телефон.

През април OpenAI обяви, че потребителите могат да използват ChatGPT незабавно, без да е необходимо да се регистрират за услугата за изкуствен интелект. Това се отнасяше за уеб версията на AI асистента. Както забеляза сайтът Android Authority, версията v1.2024.136 (бета) на ChatGPT за Android ви позволява да започнете да говорите и да приемате помощ от чатбота, без да се нуждаете от акаунт.

Тази промяна е в съответствие със съобщението на OpenAI, така че предполагаме, че потребителите на Android и iOS в стабилния клон скоро ще могат да използват ChatGPT веднага след изтеглянето, без да правят акаунт. Това е важна стъпка към по-нататъшното популяризиране на ChatGPT като заместител на търсачката, тъй като премахва значително ниво на триене, което често възпрепятства обикновените потребители. Освен това можете да се откажете разговорът ви да се използва за подобряване на моделите на ChatGPT.

Важно е обаче да се отбележи, че много функции са ограничени, когато потребителят не е влязъл в системата. Няма да можете да запазвате или преглеждате историята на чата си и да споделяте чатове.

Освен това, откакто OpenAI направи ъпгрейд до ChatGPT-4o, можете да качвате и изображения в чатбота, но само когато сте влезли като безплатен или премиум потребител.

Качването на изображения за потребителите на ChatGPT Free е доста ограничено, така че трябва да сте предпазливи относно начина, по който го използвате. Периодът на нулиране също е доста дълъг, като някои потребители съобщават, че периодът на изчакване до нулирането на брояча за качване на изображения е до 48 часа.

Снимка: Unsplash

Виж още: Втората най-лека екзопланета е като космически захарен памук