Скоро ще ви се наложи да гледате реклами по средата на видеоклиповете във Facebook, твърди източник на Recode. Новият рекламен формат в социалната мрежа ще стартира след 20-ата секунда от началото на клипа. Това няма да засяга нормалните потребителски клипове, а само тези, идващи от професионалисти, които целят да правят пари от тях.

Facebook ще разделя приходите от реклами в следния вид: 55 процента за творците и 45 за Facebook. Това по същество е копиране на модела за разпределяне на приходите на YouTube, което е явен знак, че Facebook иска да се конкурира пряко с Google във видеорекламния бизнес.

Според Recode рекламите в средата на видеоклиповете може да повиши качеството на видеото, което гледате. Това 20-секундно изискване ще насърчи издателите да създават клипове достатъчно добри, за да задържат вниманието ви за повече от един кратък момент. Разбира се, рекламите често са досадни и има голяма вероятност хората просто да спрат да гледат видеото и да се насочат към друг тип съдържание.

Очакваме вашите коментари, свързани с намерението на Facebook да вгреди реклами във видеоклиповете.

 

Прочетете и това: Nintendo Switch ще ви остави без дъх, обещава шефът на Nvidia