Този четвъртък голяма част от мистерията около Nintendo Switch ще бъде разбулена, тъй като компанията ще има презентация, посветена на новата си конзола. Ако се съмнявате в качествата на системата, шефът на Nvidia Жен-Хсун Хуанг е тук, за да ви успокои и увери, че Switch е конзола като никоя друга.

Изпълнителният директор на известния производител на видеокарти е категоричен, че ще останем невероятно изненадани от това, какво е успяла да постигне Nintendo със собствените си умения.

"Конзолата е точно каквото бихте очаквали от Nintendo. Красотата на тази компания, нейната философия и умения са подчинени на една цел - да направят гейминга невероятен и изненадващ", посочва Хуанг пред GameSpot.

"Това, което те правят най-добре, е достойно за уважение. Когато видите Switch, ще останете без дъх, ако трябва да съм честен. Наистина е толкова готина."

Разбира се, той не пести комплиментите и защото хибридната конзола работи с технология на Nvidia. По предварителни данни системата има един терафлоп производителна мощност, което е по-малко от PS4 Xbox One, но хардуерната надпревара никога не е била цел на Nintendo.

Виж още: Injustice 2 излиза на 16 май за PS4 и XBOX One

Тагове: