Slack предостави на потребителите си функция за гласови повиквания през март тази година с обещанието, че скоро ще има и функция за видео „разговорите. Сега, девет месеца по-късно, компанията най-накрая пуска тази функция, която ще ви позволи да провеждате видеоконферентни разговори с до 15 души. Потребителите, които ползват безплатната версия, ще могат да осъществяват само директни разговори.

За достъп до видеоразговорите потребителите просто трябва да кликнат върху иконата с телефона и след това да натиснат бутона с камерата, за да включат видео функцията. Видео повикванията също ще дадат възможност на участниците да изпращат емотикони. Тези емотикони временно ще се виждат на екрана, докато видео разговорът тече.

Видеоразговорите ще станат достъпни за всички през следващите няколко дни и ще бъдат на разположение за Windows, Mac, както и за Chrome версията. Мобилните потребители на Slack ше могат да се присъединят към видеоразговорите, но те ще могат само да говорят и да слушат, т.е. няма да могат да инициират видео обаждане поне засега.

Slack е съвместимо и с видео приложенията Hangouts и Zoom, така че можете да осъществявате разговори и с потребители на тези услуги.

 

Прочетете и това: Клавиатурата Gboard вече е достъпна и за устройства с Android