Slack продължава шеметното си развитие в света на фирмената комуникация и днес най-накрая беше пусната функцията за гласови обаждания, за която знаем отдавна. Досега те бяха достъпни само за малка тестова група, която изпитваше начина на работа на новата функционалност.

Ето как тя работи тя: ако използвате Windows или Mac десктоп приложението на Slack, или Slack в Google Chrome, ще видите нова икона на телефон в горния десен ъгъл на страницата.

При iOS и Android приложенията потребителите могат да осъществяват обаждания, като натиснат бутона "Стартиране на повикване" (Start a call ) от падащото меню.

Всеки, който ползва безплатната версия на Slack, ще може се обажда само до един абонат, а тези, които плащат за услугата, ще могат да правят и групови повиквания. Когато някой стартира разговор, ще видите съобщение, приканващо ви да се присъедините към него.

Можете да отговаряте на повикванията дори с емотикони. Кликвайки върху един от предварително избраните емотикони, ще покажете над аватара си, заедно с фин звук, вашето одобрение, неодобрение или въпрос.

Гласовите обаждания в Slack са достъпни на всички поддържани платформи с изключение на Windows Phone. Все още няма информация кога и дали Slack планира да започне работа по видеоразговорите, но ако това се случи, Skype определено ще има сериозен конкурент.

 

Източник: Slack Blog


Прочетете и това: Slack се хвали с 3 милиона дневни активни потребители и 930 000 платени абонамента