Доминацията на Китай в добива на криптовалути приключи – новите данни от Индекса за енергийно потребление при добив на биткойн показват нулева активност в Китай от юли насам.

Това не е изненада, имайки предвид, че Пекин забрани всички дейности, свързани с криптовалути, но това все пак е първият път, когато Китай въобще не попада в крипто статистиката.

Данните показват, че мерките на китайското правителство са били успешни и са изгонили „копачите“ извън страната или в нелегалност. Действително нулевата активност в страната не означава, че никой в Китай не добива дигитални валути, защото е възможно те просто да използват метод за скриване или промяна на своите IP адреси.

Сега САЩ e държавата с най-голям брой копачи на своя територия, въпреки че все още не могат да достигнат рекорда на Китай от месец май тази година, когато на азиатската страна се падаха 44 процента от глобалната активност. След забраните в Китай добивът на криптовалути в световен мащаб наистина отбеляза спад, но постепенно се връща към нивата от началото на 2021 г.

Колкото до глобалната биткойн мрежа, тя все още консумира повече електричество в сравнение с измерванията, направени през изминалата година.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеSteam забрани всички игри, позволяващи NFT и криптотърговия