Не е изненада, че Qualcomm вече работи по наследник на водещия си чипсет Snapdragon 888. Новият флагмански процесор трябва да се появи през декември, както повечето от неговите предшественици и сега сайтът WinFuture има първата реална информация.

Според нея Qualcomm работи по бюджетна версия на Snapdragon 888 и в същото време тества ранни прототипи на новия флагмански процесор. Чипът е наречен с кодовото име Waipio по името на едноименната долина в Хавай. Това съвпада с практиката на Qualcomm да използва за вътрешна идентификация локации на Хавай, на които са кръстени техните продукти. Така например сегашният Snapdragon 888 носеше кодовото име Lahaina, което е град на остров Мауи.

Що се отнася до номерацията, предстоящият чип трябва да носи номера на модела FMSM8450, наследявайки Snapdragon 888, който носи номер на модела SM8350.

Изглежда, че инженерите на Qualcomm вече тестват прототипите на чипа с 12 GB RAM памет и 256 GB UFS сторидж. Новост ще бъде нов модул за камерата, носещ кодовото име Leica 1. Както добре знаете, Leica e немска фотографска компания, която през годините е работила със смартфон производители като Huawei и Nokia. Партньорство с Qualcomm означава, че фотографските възможности на новото поколение Android флагмани ще се подобрят по подразбиране.

Разбира се, самото наличие на подобно вътрешно кодово име не е достатъчно доказателство за партньорството на Qualcomm с Leica. Тепърва ще трябва да научаваме повече доказателства, които евентуално биха подобрили тази теория.

Снимка: Qualcomm

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии