Apple може да използва своето вече обичайно пролетно събитие, за да актуализира своя най-достъпен смартфон. Марк Гурман от Bloomberg заяви в последния си бюлетин, че се очаква тази пролет Apple да представи трето поколение iPhone SE чрез виртуална презентация. 

В потвърждение на минали слухове Гурман посочва, че новият SE все още ще се придържа към дизайна от ерата на iPhone 8, но ще добави 5G и нов процесор - вероятно A15 от iPhone 13, ако историята на Apple за използването на миналогодишния чип от висок клас е индикация.

Не се споменава за други промени. Няма да е изненадващо, ако Apple увеличи паметта до 128 GB или актуализира сензорите на камерата (отново заимствани от iPhone 8), но те не са гарантирани, като се има предвид бюджетният фокус на Apple за iPhone SE. Може да е необходима по-голяма батерия, за да се компенсира обикновено по-високото потребление на енергия от 5G.

Ако "течът" е точен, новият iPhone SE би бил разочароващ за тези, които искат модерен дизайн на почти цял екран. Все пак ще имате сравнително малък екран, дебели рамки и четец на пръстови отпечатъци, базиран на бутони. Както току-що споменахме, цената е всичко за SE. Цената на настоящия модел от 399 долара помага на Apple да достигне до някои клиенти, които иначе не биха могли да оправдаят покупка на iPhone. Компанията може да не иска да направи нещо, което би могло да предизвика дори малко увеличение на цените дори само за да увеличи максимално потенциалната аудитория на SE.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.   
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини.  
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта.   

Снимка: Pikrepo

Виж ощеСлед като Е3 ще бъде виртуално, неясна е съдбата на WWDC за тази година

 

Тагове: