От ePay.bg съобщиха, че потребителите вече могат да плащат местните си данъци и такси чрез пръстов отпечатък през мобилното приложение на платформата. Към момента услугата е достъпна само за собствениците на смартфони iPhone 5s и iPhone 6, които позволяват използването на услугата като алтернативно средство за сигурност.

Припомняме, че компанията представи обновен сайт и мобилно приложение (налично за Android и iOS) през ноември 2014 година, когато отбеляза и 15 години от създаването си и първата онлайн транзакция в България.

„Надяваме се, че благодарение на въвеждането на услугата дори в малките общини в България ще спомогнем за още по-бързото и улеснено внасяне на местни данъци и такси. По този начин общините не само ще отчитат по-добра събираемост на задълженията, но ще реализират и европейски проекти“, коментира изпълнителният директор на ePay.bg Георги Маринов. „Такъв успешен пример е инициативата на община Струмяни, която успява да реализира проект „Постигане на по-добри услуги за гражданите и бизнеса в община Струмяни чрез използване на нови технологични възможности”, именно с помощта на подобни нововъведения“, допълва Маринов.