Sony потвърди, че няма да пуска повече телефони от своите серии Xperia Z, M, E и С, а вместо това ще се съсредоточи изцяло върху високобюджетната серия Xperia X. За момента към Xperia X спадат моделите Xperia XZ and Xperia X Compact alongside the Xperia X, X Performance, XA и XA Ultra.

“Възнамеряваме да пуснем цял набор телефони от серията Х, които да отговарят на различни потребителски нужди. Освен това, марката Xperia се разширява и в други категории и вече имаме Xperia Ear и Xperia Projector”, казва вицепрезидентът на Sony Mobile Хидеюки Фуруми, цитиран от Tech Radar.  

По думите му, компанията трябва ясно да дефинира какво точно се крие зад марката Xperia и да наблегне на нейния интелигентен характер, поради което следващите смартфони ще бъдат брандирани като X, а не като Z, C, M и E. Вече обявените Xperia продукти, които не са част от новата Xperia X стратегия ще продължат да се продават, но в бъдеще вече няма да има никакви анонси на устройства, които не носят името Xperia X.

Sony твърди, че ще има само едно изключение на това правило и то се отнася за телефон, който ще бъде пуснат в САЩ, но засега компанията отказва да уточни кой ще бъде той.

Виж още:  Новите Nexus смартфони ще се казват Pixel и Pixel XL