С пускането на Notе 20 и Note 20 Ultra миналия месец Samsung обяви, че оттук насетне ще поддържа своите флагмани с три нови версии на Android.

Сега изглежда, че Sony възнамерява да използва същата тактика. Според нов слух от Япония компанията ще даде на Xperia 1 II три Android ъпдейта, което означава, че моделът ще достигне ъпдейт чак до Android 13. Конкретни срокове не се споменават, но е хубаво да знаем, че поддръжката на флагманите на Sony ще се изравни с тази на Samsung.

Същият източник споделя пътната карта и за други Xperia модели и техния финален ъпдейт.

Така предстоящият Xperia 5 II ще получи Android 13 заедно с Xperia 1 II, докато Xperia 1, Xperia 5 и Xperia 10 II ще стигнат само да Android 11 и после ще бъдат забравени. Що се отнася до Xperia 10, Xperia 10 Plus, Xperia Ace, Xperia 8 и Xperia 8 Lite, всички те завинаги ще си останат на Android 10. Никой от тези модели няма да види дори ъпдейт до Android 11.

Разбира се, като всеки слух този също трябва да се приеме с известен скептицизъм. Междувременно можем да се надяваме, че Sony ще последва примера на Samsung и ще излезе с официална информация относно плановете за ъпдейти и графика за тях.

Снимка: Sony

Виж още: Huawei и Xiaomi гласуват доверие на гъвкаво стъкло за новите си модели

 

 

Тагове: