Нов корпоративен доклад на Sony посочва желанието на гиганта да пусне повече свои ексклузиви за РС в бъдеще.

„Проучваме възможността да разширим нашия каталог от ексклузивни игри на РС, за да постигнем растеж и нови печалби“, се казва в доклада, според който решението на Sony да пусне повече свои игри за РС е ключова стратегическа част от бъдещото развитие на геймърското подразделение на компанията.     

Причината за това доскоро немислимо решение също частично е отразена в доклада. Според него конкуренцията от страна на РС игрите ще се засилва и Sony очевидно иска да пусне свои игри там, защото покупателната способност на РС геймърите се увеличава.

Новината идва скоро след като видяхме РС портовете на Death Stranding и Horizon Zero Dawn. И двете игри бяха някогашни PS4 ексклузиви и се предполага, че Sony ще продължи с тази стратегия за забавени портове за РС на PlayStation ексклузиви.

До момента няма PS5 игри от Sony, които да се обявени за РС, но няколко third party заглавия за новата конзола ще излязат и за РС. От своя страна Microsoft вече анонсира както свои, така и външни Xbox Series X заглавия за РС. 

Снимка: Sony

Виж още: Apple категорични: без Google Stadia на iPhone и iPad