Току-що се появиха първите подробности относно Sony Xperia 1 IV и те намекват, че телефонът може да бъде доста скъп. Като допълнение бяха споменати някои големи подобрения. Информацията се появи в Weibo и според нея апаратът може да струва 8999 юана (1415 долара) в Китай. Излишно е да казваме, че цената е наистина доста висока. Това би направило устройството по-скъпо от Xperia 1 III. Този телефон струва със 79 долара по-малко в Китай, докато е на цена от 1299 долара на редица други пазари.

Не е тайна, че смартфоните на Sony се предлагат на високи цени, така че не сме толкова изненадани. Въпреки това едва ли това решение ще окаже положително влияние върху обема от продажби на Sony. 

 

Освен това се предполага, че телефонът ще е оборудван с 48-мегапикселова основна камера, 48-мегапикселова или 50-мегапикселова ултраширока камера, 48-мегапикселова телефото камера и перископна телефото камера.

Неговият предшественик, Xperia 1 III, се доставя с три 12-мегапикселови камери и 0.3-мегапикселов модул за дълбочина. Така че тук очевидно ще има някои големи промени и същото може да се очаква от софтуера на камерата.

Предполага се, че това устройство включва Snapdragon 8 Gen 1+, известен още като TSMC - изградения Snapdragon SoC на Qualcomm. Очаква се този чип да предложи по-добри термични характеристики и по-добра производителност като цяло.

Предполага се, че Sony Xperia 1 IV включва 16 GB RAM и 512 GB памет. Не сме сигурни дали това ще бъде единственият модел, или ще има по-мощна конфигурация.

Беше споменат и 6.5-инчов 120 Hz дисплей, както и 5000 mAh батерия с 45 W поддръжка за зареждане. Физически скенер за пръстови отпечатъци може да бъде включен отстрани и същото важи за физически бутон на камерата. Може дори да получим аудио жак.

Sony Xperia 1 III беше обявен през април миналата година, но стартира през август. Ако Sony възнамерява да се придържа към тази времева линия, може би анонсът за Xperia 1 IV ще се появи много скоро. Освен това, ако слухът за Snapdragon 8 Gen 1+ е истина, то от Sony ще трябва да изчакат с пускането на телефона, тъй като чипът все още не е обявен официално.

Снимка: @OnLeaks/@GizNext

Виж още: Първият телефон със Snapdragon 8 Gen 1+ идва с лятото