Snapdragon 8 Gen 1 в момента захранва повечето телефони с Android от флагманската категория. Въпреки това нов и по-мощен Snapdragon 8 Gen 1+, който се оказва наследник на Snapdragon 8 Gen 1, може да замени своя предшественик като предпочитан чипсет за много водещи телефони с Android, започвайки от юни.

Според публикация в южнокорейската онлайн платформа Naver първият телефон със Snapdragon 8 Gen 1+ може да бъде пуснат в продажба в края на юни или началото на юли. Без да споменава нищо за това, кой телефон ще го получи първи, корейският блог казва, че потребителите в Китай ще имат практически опит преди потребителите в други части на света. Това може също да означава, че китайска телефонна марка ще пусне нов телефон със Snapdragon 8 Gen 1+ в края на юни или началото на юли.

Говори се, че OnePlus 10 Ultra ще излезе през юни-юли и е единствената популярна марка, която пуска своя флагмански телефон през този период от време. Но се смята още, че OnePlus 10 Ultra ще получи процесорна мощност от Snapdragon 8 Gen 1, а не от неговия вариант Plus.

Snapdragon 8 Gen 1+ ще се сблъска с ожесточена конкуренция от MediaTek Dimensity 9000 и само времето ще покаже кой кого ще надвие. Междувременно Qualcomm ще обяви Snapdragon 8 Gen 1+ през май. Надяваме се, че ще имаме пълна яснота кой смартфон ще го получи първи, когато Qualcomm пусне новия чипсет.

Snapdragon 8 Gen 1+ ще бъде много подобен на своя предшественик по отношение на ключовите спецификации. Обновяването на Snapdragon 8 Gen 1 обаче ще предложи по-добри термични характеристики и устойчива производителност от обикновения модел. Освен това той ще бъде малко по-скъп от обикновения чипсет. Ще бъде интересно да се види дали производителите на телефони ще повишат цената на телефоните, захранвани от Snapdragon 8 Gen 1+.

Смятате ли, че по-добрите термични характеристики и устойчивата производителност в Snapdragon 8 Gen 1+ оправдават покачването на цената?

Снимка: Qualcomm

Виж още: Милиардери искат да построят бизнес парк в околоземна орбита

 

Тагове: