Кевин Систром и Майк Кригер, които основаха Instagram преди осем години, напускат компанията - майка на услугата, Facebook.

Новината за тяхното напускане бе потвърдена в официално изявление от самия Систром. Двамата са поискали да бъдат освободени от компанията и ще напуснат през следващите седмици.

Въпреки че двете страни остават в добри отношения след раздялата, източници твърдят, че е имало напрежение между съоснователите на Instagram и Марк Зукърбърг относно посоката, в която трябва да се развива приложението.

Instagram измина дълъг път, откакто за пръв път се появи под формата на приложение за чекиране, наречено Burbn, в мрежа за споделяне на снимки през 2010 г. Тя беше продадена на Facebook за 1 милиард долара няколко години по-късно и сега се радва на над милиард потребители в световен мащаб, което я превръща в третата по големина социална мрежа на планетата.Напускането на двамата основатели става на фона на поредица от оставки на други висши мениджъри във Facebook. Съоснователите на WhatsApp Ян Кум и Брайън Актън напуснаха компанията, както и главният служител по сигурността Алекс Стамос. Миналата година основателят на Oculus Палмър Лъки също подаде оставка заради съдебен спор, който трябваше да отсъди дали наистина е измислил VR хардуера, който е продал на Facebook.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

iPhone 11 с „невидим“ ъпгрейд на камерата

88 | 22.04.2019
Още от Tech

Битка на титани: Samsung Galaxy S10+ победи Huawei P30 Pro в тест за скорост (ВИДЕО)

58 | Преди 13 ч.