Според източници на The Verge, SoundCloud и Sony Music са подписали споразумени за лицензионни права. Споразумението ще даде на SoundCloud достъп до изпълнители под шапката на Sony Music като Beyoncé, The Weeknd, Future, Calvin Harris, Bruce Springsteen, Miguel, Foo Fighters и Justin Timberlake.

Музикалната стрийминг услуга планира да стартира платен абонаментен план, и източници, близки до ситуацията, казват, че сделката на SoundCloud със Sony Music ще позволи изграждането на цялостна услуга по заявка, подобно на Spotify или Apple Music.

SoundCloud вече има сключени споразумения с Warner Music Group, Universal Music Group, и Merlin, така че Sony Music беше последния голям лейбъл, с който музикалната услуга трябваше да сключи сделка.

Sony Music изтегли своята музика от SoundCloud миналата година, след като се появиха съобщения, че от Sony не са доволни от "липсата на възможности за осигуряване на приходи", според Billboard.

SoundCloud трябва да представи своята платена стрийминг услуга по-късно тази година на цена от 10 долара на месец (за САЩ).

Изобилието от песни, които присъстват единствено на SoundCloud може да даде леко предимство пред конкурентните стрийминг услуги, които до голяма степен предлагат един и същ музикален каталог.

От SoundCloud са отказали да коментират слухове, а Sony Music не са отговорили на искането за коментар.

 

Прочетете и това: Някои устройства с Windows Phone 8.1 получават актуализация до Windows 10, ето как да я направите