Spotify обяви, че новият ъпдейт за мобилното приложение за операционната система Windows Phone е финален. Музикалната стрийминг компания е решила, че вече не си заслужава да поддържа програмата заради малкия брой потребители. 

Компанията оставя възможността да се ползва приложението, но няма да работи по повече софтуерни актуализации

Spotify има 75 млн. потребители, като от тях 20 млн. са с платен абонамент, докато другите разчитат на безплатната версия на услугата.

Обновена: От Spotify опровергаха информацията, че спират поддръжката на приложението за смартфони с операционна система Windows Phone 8.x. Говорител на компанията е потвърдил пред Techradar, че приложението ще продължава да получава обновления. "Основната ни цел е да предложим най-доброто музикално изживяване на пазара, което е достъпно за всички платформи". От Spotify добавят още, че готвят голям ъпдейт за версията на приложението под Windows 10.

Информацията, че Spotify ще прекрати поддръжката на приложението си за Windows Phone, се появи в Twitter. Източник е потребител, който представи кореспонденция със служител на услугата за стрийминг на музика, в която стана ясно именно това. Добрата новина е, че най-вероятно е била вътрешна грешка, която вече е изяснена.

 

Прочетете: Samsung отрече слуховете, че ще купува стрийминг услугата Tidal

Тагове: