Google пуска нови промени в плановете си за съхранение, които включват нов, нискотарифен план и половината от цената на на 2 TB облачно пространство. Компанията също така преобразува плановете на Google Drive в Google One може би отчасти защото сега ще имате достъп с едно докосване до услугата за обслужване на клиенти на Google.

Google One ще получи нова опция от 2.99 долара на месец, която ще ви донесе 200 GB. Планът за 2 TB, който обикновено струва 19.99 долара на месец, сега ще струва 9.99 долара на месец. И накрая планът за 1 TB, който по принцип струва 9.99 долара на месец, се премахва. Другите планове за 10, 20 или 30 TB няма да търпят никакви промени.

Google ще направи плана достъпен и в рамките на семейство с до пет членове и ще даде възможност на потребителите да получат поддръжка с чат на живо дори ако сте на най-евтиния план от 1.99 долара на месец за 100 GB.

Ако искате да използвате Google One, без да плащате изобщо, компанията все още ще предлага опция за 15 GB свободно пространство на Drive. Надстройването ще пристигне първо на потребители, които вече плащат за допълнително облачно пространство в Google Drive, и ако сте сред тях, можете да очаквате скоро да видите имейл, потвърждаващ промяната.