За т.нар. суперцикъл на iPhone 12 – година, в която много повече хора от обикновено ще се сдобият с най-новите модели, се говори от отдавна. Ключов фактор за това е въвеждането на 5G в семейството на iPhone 12, за което се очакваше, че ще стимулира продажбите, и сега един анализатор твърди, че това се случва с почти безпрецедентна скорост.

Според компанията Wedbush iPhone 12 суперцикълът е започнал и за момента реалността оправдава очакванията. Засилените поръчки за iPhone 12 последните няколко седмици карат анализаторите да завишат прогнозите си. Според тях за тримесечието, завършващо в края на декември, ще бъдат продадени над 90 милиона бройки iPhone 12, след като допреди месец и половина те очакваха бройката да не надхвърли 70 милиона. Новата прогноза е увеличение с около 35 процента спрямо първоначалната.

За първото тримесечие на 2021 г. компанията завишава прогнозата си с още 25 процента и очаква до 70 милиона продадени iPhone 12. За второто тримесечие на следващата година очакванията са за около 40 милиона продадени телефона.

Шефът на Apple Тим Кук предупреждава за високите очаквания като изтъква, че компанията зависи от много доставчици и промяна в ситуацията при всеки един от тях може да се отрази на наличните бройки и оттам на пазара. Wedbush обаче счита, че поръчките на Apple са скочили с 20-30 процента.

Последният истински суперцикъл бе през 2014 г., когато с появата на iPhone 6 Apple най-сетне премина към по-големи дисплеи, а сега въпросът е дали iPhone 12 ще може да достигне и задмине това постижение.

Снимка: 9to5mac

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот

 

Тагове: