Чрез ключовите думи „Ok Google” в Google Now, ние можем да използваме гласа си за много неща, включително търсене, осъществяване на обаждания, правене на снимка или видео и много други неща. А отскоро дори търсенето в Google Now, чрез фразата "Ok, Google" става на повече езици едновременно.

Сега разбираме, че ограничена група от потребители вече получават актуализация, която дава възможност да сменяме следващата песен в музикалния ни плейър, изричайки само „Ok, Google… Next song”. Но освен смяна на песните е налична и опцията да ги спираме.

Това определено ще е полезно за случаите, когато нямате възможност да докоснете телефона си, например докато шофирате. Ако не сте сред късметлиите, които са получили тази функционалност, то при изричане на ключовите думи ще видите надпис "Това действие не се поддържа (This action is not supported".

Според нас със сигурност функцията е замислена да бъде активна до масовия старт на продажбите на умните часовници с Andorid Wear, тъй като така много ще се улесни взаимодействието с тях. Обърнете внимание и на видеото по-долу, което демонстрира начина на действие на новите функции и споделете с нас мнението си в коментарите. Ако сте получили функцията, споделете ни вашите впечатления!

 

 

 

Виж още: "Ok Google Everywhere" вече се разпротранява, чрез Google Search актуализация

Тагове: