Миналата година стана ясно, че Google Chrome за Android най-накрая ще стане 64-битов, но се оказва, че нещата са малко по-сложни, отколкото сме предполагали. Докато първоначално смятахме, че всички устройства с Android 10 или по-нова версия получават 64-битовата версия на браузъра, скоро стана ясно, че са включени още някои ограничения. След пускането на Chrome 89, Google най-накрая обясни какво се случва. За да получите 64-битовия вариант автоматично, трябва да стартирате телефон с Android 10 или по-нова версия с поне 8 GB RAM памет.

Подробностите идват като част от публикация в блога за всички неща, които Google подобри, за да направи най-новата стабилна версия на Chrome по-добра. Преминаването към 64 бита е така или иначе по-подходящо за телефони с повече RAM, където води до доста подобрения.

"За тези от вас, които разполагат с най-новите устройства с Android (Android Q + и 8 GB + RAM), възстановихме Chrome като 64-битов файл, като ви предоставяме по-стабилен Chrome, който е с до 8.5% по-бърз за зареждане на страници и с 28% по-плавeн, когато става въпрос за скролване и латентност на въвеждане на команди", се казва там.

За да проверите коя версия на Chrome имате, преминете към chrome: // version и потърсете подробностите зад номера на версията на Google Chrome. Ако не сте получили 64-битовия вариант поради по-ниски спецификации или бавно пускане на ъпдейта, пак можете да опитате, като изтеглите неговия APK. Потърсете версията, подходяща за вашето устройство, и изберете такава с 64-битова архитектура. Имайте предвид, че ако Google не сметне, че телефонът ви е готов за 64 бита, може да бъдете понижен до 32 бита със следващата автоматична актуализация от Play Store, така че може да се наложи да повтаряте ръчното изтегляне от време на време, за да останете на 64 бита.

Снимка: Pixabay

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?

Тагове: