Преди няколко месеца Microsoft показа новия ъпдейт за функцията Continuum, която на практика ви позволява да включите телефона си в монитор и да го използвате като портативно РС. Тази опция безспорно е интересна, но какво да кажат онези, които не са склонни да заменят своята предпочитана операционна система с Windows Mobile? Сега нов Kickstartеr проект ще се опита да даде отговор на този въпрос.

The Superbook е кейс за лаптоп със 768р дисплей, клавиатура и тъчпад, към който може да включите вашия Android телефон, за да го превърнете в напълно функционален лаптоп. Свързването на смартфона става с USB кабел, при което се включва приложението Superbook и ви дава пълен десктоп интерфейс на персонален компютър, използвайки процесора на телефона вместо вътрешен хардуер. Освен това устройството може да зарежда телефона ви и предлага поне 10 часа живот на батерията. Стандартни действия като сърфиране в интернет, текстообработка и леки игри също са напълно възможни.

Идеята зад The Superbook e, че потребителите няма нужда да ъпгрейдват своите лаптопи, докато продължават да си купуват нови телефони. Създаден от Andromium Inc., проектът търсеше едва 50 000 долара, но поради огромния интерес набраните средства вече наближават 750 000 долара. Очакваната пазарна цена на модулното устройство е 99 долара, завършва Trusted Reviews.

Виж още: Първият комерсиален кейс, с който iPhone работи с Android, е факт