По случая с делото на Apple срещу производителя на чипове Qualcomm изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви, че компанията, която управлява, "не е видяла друг път". Изказването си Тим Кук направи при обявяването на финансовите резултатите на Apple за последното тримесечие на 2016 г., като отбеляза, че това е била крайна мярка.

Кук заяви, че ситуацията е аналогична на това да "закупите диван", а след това да таксувате клиента, че той седи на него, но с различна сума, според цената на къщата, в която е диванът. "От наша гледна точка в това няма логика и не вярваме, че ще премине в съдилищата", допълни той. На въпрос на анализатор Кук казва, че Qualcomm са настоявали "да ни таксуват за технологии, с които нямат нищо общо".

Той каза също, че Qualcomm е задържала един милиард долара в плащания, които е трябвало да преведе на Apple, и „те са нямали друг избор...“. Qualcomm не е отговорила на запитванията за коментар по това изказване. Позицията на Кук е: "не харесвам съдебните процеси и ако има друг начин, би било чудесно, но в момента не виждам такъв".

 

Прочетете и това: Apple постави нов рекорд по iPhone продажби

Тагове: