Почти 9 от всеки 10 американски тийнейджър използват iPhone, показва ново проучване на Piper Sandler.

Данните идват от анкета сред 7000 тийнейджъри от 47 щата със средна възраст от 16 години. 88 процента от тях казват, че притежават iPhone, докато цели 90 процента заявяват, че iPhone ще бъде техният следващ смартфон. И двете цифри са най-високите стойности до момента, отчетени в тази демографска група.

Популярността на iPhone сред подрастващите не е изненадваща. Един на всеки два телефона, продадени в Северна Америка през 2020 г., е iPhone, а лоялността към продуктите на Apple в САЩ е по-висока от всякога, докато тази към Android потребителите върви надолу.      

Анкетата на Piper Sandler очертава силното влияние на Apple и в други категории. Apple Pay e предпочитаната система за дигитални плащания сред тийнейджърите, изпреварвана само от парите в брой. 

Предвид тази доминация в САЩ не изглежда вероятно някой Android производител да наруши лидерската позиция на iPhonе. Разбира се, тези данни се отнасят само за САЩ, докато компании като Samsung и Huawei все още доминират в други региони по света.

Снимка: Android Authority

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?

 

Тагове: