Потребител на Apple на име Филип Христодулу загуби биткойни на стойност над 1 милион долара, след като изтегли приложение от App Store на iPhone.

Христодулу е ядосан на компанията, ръководена от Тим ​​Кук, след като загуби 17.1 BTC от измамно приложение. Потребителят на iPhone претърпя загуба от близо 1.1 млн. долара според курса на BTC от 59 194.26 долара към момента.

Биткойните са загубени, след като Христодулу изтеглил приложение от App Store, за да провери баланса си в биткойн миналия месец. Христодулу потърсил приложението Trezor в App Store, което довело до резултат, който включва лого, приличащо на това, използвано от съименника на производителя на хардуерни портфейли за криптовалута.

След като изтеглил приложението от App Store, което е оценено с пет звезди, той загубил спестяванията си за по-малко от секунда.

Христодулу изрази гнева си към производителя на iPhone в Купертино, Калифорния, и каза:

„Те изневериха на доверието, което им имах. Apple не заслужава да се отърве от това“.

Според сайта Coinfirm петима души са съобщили за криптовалута, открадната от фалшивото приложение Trezor за iOS на обща стойност 1.6 млн. долара. При Android загубите възлизат на 600 000 долара в криптовалута. Самата платформа Trezor няма мобилно приложение. Говорител на компанията заяви, че от години информира Apple и Google за фалшиви приложения, представящи се за неин продукт.

Миналия месец потребител на криптовалута беше измамен от 10 BTC, сега на стойност близо 591 000 долара, след като стана жертва на измамник, преструващ се за Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Kриптовалутата Libra на Facebook може да дебютира в ограничена форма в началото на 2021 г.

Тагове: