Като част от интервюто си с журналистката Кара Суишър шефът на Apple Тим Кук се обърна към въпроса за наследяването му на трона на гиганта. В заключение на интервюто Суишър запита Кук дали все още ще бъде в Apple след 10 години.

Кук казва, че вероятно няма да управлява Apple след 10 години, въпреки че „датата за смяна не се вижда“. Очевидно той не подсказва и това, кой ще го замени като главен изпълнителен директор.

Напоследък въпросът с фокуса върху плановете за лидерство на Apple получи нов тласък, след като дългогодишни ръководители като Джони Айв, Дан Ричио и Фил Шилер трябваше да напуснат изпълнителните си роли в компанията през последните няколко години.

Тим Кук работи в Apple от 1997 г. и стана главен изпълнителен директор през 2011 г. след смъртта на основателя Стив Джобс. Кук отпразнува 60-ия си рожден ден миналата година и естествено има много спекулации колко дълго ще управлява най-голямата компания в света.

 

Миналата година Bloomberg заяви, че Apple все повече се фокусира върху планирането на приемствеността при кандидатите за изпълнителен директор, включително обмисляйки Джеф Уилямс и Джон Тернус.

Снимка: Apple

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)

 

 

 

 

 

Тагове: