Потребителите вече започват да виждат новия тъмночерен режим на Google, съобщават от 9to5Google. Предишният тъмен режим беше реално сив (за да не се натоварва зрението), но Google явно вече преминава към истинско черно (#000000), което наистина трябва да се появи на OLED и AMOLED дисплеи.

Компанията обяви по-широкото разпространение на тъмния режим по-рано този месец, но процесът беше забавен. Изглежда, че малко хора имат опцията и 9to5Google съобщава, че някои потребители са получили новата тема само за да я загубят отново. Google заяви, че тества нов тъмен режим през февруари миналата година, а по-късно обяви в Twitter, че новата тъмна тема е достъпна за настолни компютри и мобилни устройства.

Новата тема се появи на някои лаптоп тази сутрин, но все още е тъмносива в Safari за iOS. Контрастът между сивия шрифт и тъмночерния фон прави промяната по-ярка, но някои вече посочват, че предпочитат тъмносивия фон, при който този ефект не е така силно изразен. 

Ето как можете да промените настройките си, ако все още сте в светъл режим и искате да превключите (при условие че е достъпен за вас): Изберете иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл, за да отворите бързите настройки -> Изберете тъмен режим.

Новият дисплей може да бъде добре дошъл за тези, които смятат, че тъмносивото не е достатъчно тъмно. Но това може да бъде и бонус за тези, които искат да спестят малко живот на батерията на устройства с OLED дисплеи, въпреки че не е ясно дали резултатите ще са значими или дали голямата визуална разлика дори си заслужава промяната.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеКак да съхраним батерията на телефона си за по-дълго?