Филмът - икона на 80-те години, "Топ Гън" (Top Gun) може да стане поредната класическа продукция с модерно продължение, след като известният холивудски продуцент и режисьор Джери Брукхаймер обяви, че се е срещнал със звездата Том Круз, за да обсъдят възможността за нов филм.

Брукхаймер сподели в своя Twitter профил, че е бил в Ню Орлиънс, за да се види с Круз и да поговори с него относно евентуалния сюжет на филма. В момента Том Крус снима Jack Reacher: Never Go Back в Луизиана.

 

 

 

По думите на Брукхаймер двамата от години искат да направят продължение, за което имаше информация преди повече от година, а принципната идея за "Топ Гън 2" се е зародила почти веднага след премиерата на оригинала през 1986 г. Източник, запознат с плановете им, потвърждава, че "сега филмът е по-близко до реализация, отколкото когато и да било през последните 30 години".

Самоубийството през 2013 г. на Тони Скот, който режисира оригинала, временно е хвърлило сянка на съмнение върху проекта, но Джери Брукхаймер споделя, че студиото Paramount сега е готово да се заеме с продукцията. Именно "Топ Гън" помогна на Том Круз да се превърне във филмова звезда и утвърди репутацията на Брукхаймер като водещ продуцент в Холивуд.

Снимките на продължението на култовия "Блейд Рънър" стартират през лятото

Тагове: