Midjourney е един от най-добрите генератори на изображения с помощта на изкуствен интелект. Използва се лесно и създава добри резултати. Засега обаче неговата функционалност беше ограничена до приложението му за чат в Discord. Сега най-сетне може да видите за какво става въпрос при Midjourney с първото му мобилно приложение.

Приложението се нарича Niji Journey и използва генеративен ИИ от Midjourney, за да създава аниме герои и сцени на базата на прости текстови подсказки. Въпреки че приложението е предимно за фенове на аниме и не е разработено изцяло от Midjourney, може да генерирате и "нормални" изображения, като активирате определен режим.

Всъщност са налични огромен брой опции и функции и приложението ги представя доста подредено. Можете да слеете две приложения в едно, да настроите детайли от фона или характеристики на персонажите, да увеличите резолюцията или да зумнете в изображение и да преминавате между различни стилове анимация. Накрая, може да разгледате и създадени от другите потребители изображения.

Още по-интересно е, че приложението е безплатно за сваляне и първоначално получавате 20 безлатни генерирания. Отвъд тях обаче ще трябва да платите за самата платформа Midjourney. Ако сте го ползвали през Discord, може да се логнете с данните си от там.

Midjourney обмисля пускането на собствено приложение, но засега компанията се не ангажира с конкретни дати. Все пак този месец платформата ще получи доста нови функции, сред които опция за ъпскейлинг до 4000 х 4000 на изображенията и нови настройки на стиловете.

От друга страна, Niji Journey е най-близкото до Midjourney решение, което може да откриете за вашия iOS или Android телефон.

Снимка: Unsplash

Виж още: Adobe показа рокля, чиито десени можете да ъпдейтвате в реално време