Adobe поднесе още изненади на творците, като доказа колко способен може да бъде генеративният изкуствен интелект, съчетан с нейната технология. Освен че разкри Project Stardust - мощен инструмент за разпознаване на обекти, който позволява на потребителите интуитивно и автоматично да избират, редактират и дори да изтриват сложни елементи във всяко изображение, компанията показа още прототипи на иновации, които може да бъдат или да не бъдат внедрени като функции в нейния набор от приложения за продуктивност по време на конференцията за творчество MAX.

Случвало ли ви се е да харесате толкова много дадена риза, че да си купите същата в различни цветове? Ами ако можехте да притежавате само една и да я сменяте по прищявка? Изследователката от Adobe Кристин Дирк показа, че това е възможно, когато излезе на сцената в рокля с пайети, която се адаптира с едно натискане на бутон.

Проектът Primrose, демонстриран с помощта на интерактивна рокля носими и гъвкави текстилни материали, които могат да показват съдържание, създадено с творческите инструменти на Adobe, като Firefly, Illustrator, After Effects и Adobe Stock. Дизайнерите могат да интегрират тази технология в дрехи, мебели и други, предлагайки безброй възможности за стил.

След време може дори да можете да изтеглите дизайн от любимата си модна марка и да го носите веднага.

Понякога креативността се нуждае от побутване в правилната посока. Така на свой ред проектът Draw & Delight използва генеративен изкуствен интелект, за да насочва творците от груби идеи към усъвършенствани скици. Той допълва текстовите инструкции с визуални подсказки, като генерира висококачествени вектори на илюстрации или анимации с различни стилове и фонове чрез инструмента за генериране на изкуство Firefly.

Макар че тези визионерски функции са чисто експериментални, те показват колко далеч могат да се разширят творческите граници. Кой знае? Може би в бъдеще ще видите някои от тези нововъведения интегрирани в пакета от приложения за продуктивност на Adobe.

Снимка: Adobe/Unsplash

Виж още: Loki на Disney се сблъска с критика заради използване на генеративен AI