Благодарение на регистрация към Wi-Fi Alliance вече знаем, че нова версия на етичния смартфон Fairphone е на път. Сега в мрежата изтекоха и рендъри на известния като Fairphone 4 5G заедно с ключови параметри.

Изображенията произлизат от швейцарски сайт за сравняване на продукти и ни дават обща идея за дизайна на Fairphone 4 5G. Най-напред телефонът ще бъде наличен в сиво и зелено. Селфи камерата е скрита в капковиден прорез, а на гърба му има тройна задна камера, но е странно, че никъде не се вижда скенер за пръстови отпечатъци.  

Като параметри офертата също предлага някои детайли. Fairphone 4 5G изглежда ще има 6.3-инчов дисплей с неизвестна резолюция. Оперативната памет е 6 GB RAM, допълвана от 128 GB сторидж, като е наличен и по-скъп 256 GB модел. Накрая основният сензор на задната камера е 48 МР и по всяка вероятност е същият като в Fairphone 3 Plus.

Телефоните Fairphone са известни с това, че не включват компоненти от конфликтни зони и се поправят много лесно, но това удоволствие не е евтино. Посочената стартова цена на Fairphone 4 5G е почти 700 долара за базовата 128 GB версия. За сравнение Fairphone 3 Plus струваше 555 долара, но е възможно цената да не е действителна.

Подобно на своите предшественици, Fairphone 4 5G навярно ще се продава само в Европа.

Снимка: Fairphone

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута