Snapdragon 888 Plus е само на няколко седмици, но Qualcomm очевидно работи по неговия наследник. Според нов слух флагманският чипсет на компанията за 2022 г. ще се нарича Snapdragon 898 и ще има поне едно предимство спрямо сегашната серия Snapdragon 888.

Името Snapdragon 898 само по себе си не казва много, но според слуха този чипсет ще работи на честота 3.09 GHz и вероятно ще ползва ARM Cortex-X2 като основно ядро. Това е значителна стъпка напред спрямо сегашния Snapdragon 888 Plus, който работи на 3 GHz, като освен по-високата честота ще имаме и значителен скок в производителността поради работата на новото Х2 ядро.  

Засега не се знае какво друго ще донесе новият чипсет, но няма да е изненада, ако Snapdragon 898 включва други ARM ядра като Cortex-A710 за тежки задачи и Cortex-A510 за икономична работа. Освен това е логично да очакваме подобрен графичен чипсет Adreno, както и новия процесор за дигитален сигнал Hexagon.

Премиерната дата на Snapdragon 898 засега е обвита в мистерия, както и това, кои ще са първите телефони с него. Ако традицията обаче е някакъв индикатор, Snapdragon 898 ще бъде обявен в края на тази година, а първите апарати, които ще го ползват, ще дойдат в началото на следващата, като основен кандидат за това е Galaxy S22.


Снимка: Qualcomm

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега