Проучване, проведено от инвестиционна банка, ни дава информация за предстоящите нови чипсетове на Qaulcomm и MediaTek с някои интересни подробности.

Според споделената от потребител на китайската социална мрежа Weibo информация Qualcomm подготвя наследника на Snapdragon 865 за началото на следващата година. Той ще се нарича Snapdragon 875 и ще бъде базиран на 5 нм процес технология на Samsung, което оборва първоначалните слухове, че TSMC ще бъде производителят на чипсета.

Премиерата на следващия Snapdragon флагман ще бъде последвана скоро след това от появата на Snapdragon 735 – чипсет от среден клас, базиран на същия 5 нм процес. Успоредно с него ще видим и базовия Snapdragon 435.

След скорошния си изненадващ успех при чипсетите Redmi Note 8 Pro, MediaTek също подготвя интересни неща. Още през тази есен ще видим Dimensity 600, базиран на 7 нм процес, а още по-интересен ще бъде Dimensity 400, който се очаква в самото начало на 2021 г. Той е посочен като 6 нм чипсет, но по всяка вероятност това означава, че ще комбинира 7 нм и 5 нм елементи.

Накрая, през Q2 2021 ни очаква и 5G 5 нм флагмански чипсет от MediaTek.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Apple плаща по 25 долара на всеки с умишлено забавен iPhone

 

Тагове: