Huawei Next Image Awards е един от най-вълнуващите и реномирани световни конкурси за любителите на мобилната фотография и видеография. Българските фенове на Huawei традиционно са много активни участници в него и затова българският е един от шестте езика, на които е публикуван неговият уеб сайт тази година заедно с китайски, английски, френски, испански и португалски.

Като допълнителен бонус, освен престижното участие в глобалния конкурс и шанса да спечелят една от големите парични и предметни награди в него, Huawei ще излъчи и специални награди сред българските участници, които автоматично участват и в паралелна локална класация.

Шестчленно глобално жури с двама представители на Huawei и четирима известни фотографи от САЩ, Русия, Швеция и Канада, ще излъчат общо 71 наградени участници, сред които три Гран При награди от по 10 000 долара, Huawei P40 Pro и електронен сертификат. Пълният списък с награди и информация за журито можете да намерите на уеб сайта на конкурса.

Локалните награди са три – ултрапреносимият лаптоп Huawei Matebook X Pro, който от началото на юли ще бъде наличен и на българския пазар, оглавяващият класацията DxO Mobile и носител на фотографската награда TIPA смартфон с четворна Ultravison Leica камера Huawei P40 Pro и бестселърът сред смарт часовниците – Huawei Watch GT2. Техните носители ще бъдат определени от жури в състав – ръководителят на магистърска програма „Фотография“ към Националната художествена академия, травъл фотографът и носител на награда в глобалния конкурс Next Image Awards за 2019 г. Димитър Караниколов, Лонгруи Циу – Генерален директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония и ръководителят на магистърска програма „Фотография“ към Националната Художествена Академия- гл. ас. д-р Иван Кюранов.

 

Пълните условия за участие в локалния конкурс ще намерите тук.

Срокът за участие е от 15 юни до 31 юли в следните 6 категории:

- Near Far, в която можете да изразите вашата различна гледна точка към скритите места около вас;

- Good Night, в която да уловите атмосферата на момента при ниска осветеност;

- Hello, Life!, в която да споделите емоция и вдъхновение от ежедневния живот;

- Faces, в която да изразите идентичност чрез силата на портретната фотография;

- Live Moments – категорията на видеографите, които могат да участват с творби от 10 секунди до 10 минути.

- Storyteller – история, разказана в 3 до 9 изображения.  

Виж още: Huawei се цели в короната на Apple с нов луксозен часовник

Всички кадри трябва да са заснети с Huawei смартфон, като всеки участник има право да качи до 30 снимки.

Huawei Ви желае всяка ваша снимка да разказва позитивна история от едно незабравимо лято!