Преди няколко седмици Samsung представи своите сгъваеми устройства, включващи новите Galaxy Z Fold 4 и Z Flip 4. И двете устройства се захранват от най-новия чипсет Snapdragon 8+ Gen1. След пускането на пазара на тези устройства, следващото флагманско устройство на Samsung ще бъде наследник на серията S.

Според най-новата информация от кулоарите на индустрията изглежда, че Samsung е започнала работа по следните си водещи устройства. Наскоро известният блогър на тема Samsung @Ice Universe разкри размера на екрана, резолюцията и размерите и на трите модела, които се очаква да бъдат част от тази серия.

Започвайки от стандартния Galaxy S23, блогърът заявява, че това устройство идва с точната разделителна способност и размер на дисплея като в стандартната версия на Galaxy S22. Размерът на екрана и разделителната способност на трите модела обаче ще останат същите, както спомена блогърът.

Стандартният Galaxy S23 ще разполага с 6.1-инчов дисплей с 2340х1080p (Full HD+) резолюция, а тялото му ще има следните размери: 146.3х70.9х7.6 мм. Дебелината на устройството е същата, но площта ще бъде малко по-голяма.

След това имаме Galaxy S23+, който ще разполага с 6.6-инчов дисплей със същата Full HD+ резолюция, а тялото му е със следните размери: 157.8х76.2х7.6 мм. В случая на този модел изглежда, че дебелината е много леко намалена, докато площта на устройството е увеличена.

Най-накрая имаме Galaxy S23 Ultra от висок клас, който разполага с 6.8-инчов дисплей с 3088х1440p (2.5K+ резолюция); размерите на корпуса са 163.4х78.1х8.9 мм. Подобно на другите два модела, този модел също се очаква да има малко по-голям корпус със същата дебелина.

В момента няма повече информация относно очакваната линия на Galaxy S23, но можем да заключим, че новият чипсет Snapdragon 8 Gen2 ще я захранва. Също така по-рано беше разкрито, че Samsung може да се откаже от използването на чипсета Exynos поради новата си програма за партньорство с Qualcomm.

Въпреки това има много малко очаквания, че Samsung може да пусне новата гама Galaxy S23, захранвана от чипсет Exynos 2230/2300 5G поне в някои региони.

Снимка: Unsplash

Виж още: AI роди несъществуващо чудовище от свой кошмар

 

Тагове: