Един от водещите производители на 3D принтери, Ultimaker, съвместно с техния официален представител за Балканите – B2N – пуснаха редица нови продукти и материали в областта. Те възнамеряват така да предоставят на потребителите си по-качествено и силно изживяване при използването на 3D технологии. Въведените от тях подобрения и материали са създадени специално за иноватори, които не се страхуват да разчупят границите на възможното.

 

Една от новостите е полипропиленът – Ultimaker PP. Това е една от най-широко използваните пластмаси на планетата, ползван от инженери и производители от цял свят, с огромен спектър на приложение. Друга новост са 0.8 mm принтиращи ядра, служещи за по-бързо принтиране на прототипи, а потребителите получават и разширен пакет за принтиране за Ultimaker 3, създаден специално за постигане на перфектни крайни резултати с материали като ABS, PP, CPE+ или PC на Ultimaker 3.

Сред другите разработки на компанията са оптимизираните профили за принтиране на Ultimaker 3 за материалите CPE+, PC, TPU 95A и PVA. Ultimaker се надяват да подобрят качеството на принтовете и да улеснят прототипирането от страна на клиентите, както и да засилят цялостно използването на този вид технологии, като осигурят качествени продукти и голям избор от материали.