Samsung може да усъвършенства Bixby със способности за генеративен изкуствен интелект. Информацията идва от високопоставен изпълнителен директор на Samsung, който потвърди плановете на компанията пред CNBC в интервю, проведено миналия месец.

"С появата на генеративния ИИ и технологията LLM (голям езиков модел) смятам, че трябва да предефинираме ролята на Bixby, така че Bixby да бъде оборудван с генеративен ИИ и да стане по-интелигентен в бъдеще", заяви пред медията Уон-джун Чой, изпълнителен вицепрезидент на мобилния бизнес на Samsung.

Bixby съществува от доста време и докато Samsung е заета с добавянето на функции на Galaxy AI към различните си приложения и услуги, гласовият асистент не е получил много внимание, когато става въпрос за възможностите на gen-AI.

За съжаление Samsung не е споделила много повече подробности за това как планира да включи ИИ в Bixby. Не е ясно дали Bixby ще се превърне в пълноценен чатбот с разговорен ИИ като ChatGPT и Google Gemini, но според изпълнителния директор на Samsung компанията "работи усилено", за да предостави функции с генеративен ИИ на основния си цифров асистент.

По-рано Samsung заяви, че Bixby ще съжителства с Galaxy AI в нейните смартфони. Компанията спомена по време на CES 2024, че ИИ ще помогне на SmartThings и Bixby да работят заедно.

Снимка: Unsplash

Виж още: Експерт твърди, че Алцхаймер всъщност може да не е мозъчно заболяване