Преди няколко месеца Facebook обеща да добави нова функция, която позволява на потребителите да проверяват колко време са прекарали в използване на социалната мрежа. Ако сте сред тези, които нямат търпение да видят как работи това на практика, няма да ви се наложи да чакате дълго, защото Facebook започва да активира „Your Time on Facebook“ в глобален план.

Тази функция е специално създадена за борба с това, което някои наричат Facebook пристрастяване, но може да бъде полезна на широк кръг потребители. През нея ще видите колко минути сте прекарали в мобилното Facebook приложение всеки ден за последната седмица, както и средната продължителност на вашите онлайн сесии.

Функцията обаче е нещо повече от прост брояч и с нея може да зададете дневни ограничения за ползването на Facebook. Когато този лимит бъде достигнат, ще получите подкана да спрете дейността си там. Освен това, тя ви дава преки пътища до известията, потока с новини и исканията за приятелства.

Може да откриете „Your Time on Facebook“ в раздела More – Setting and Privacy, но имайте предвид, че активацията ѝ е поетапна, което означава, че не всеки ще я получи в едно и също време.