Още през април Facebook потвърди, че ще добави нова функция в Messenger, която позволява да си приберете обратно вече изпратено съобщение. След многобройни тестове и забавяния опцията вече е налична за потребителите в някои страни.

Тя се нарича Unsend и за нея се заговори още когато стана ясно, че социалната мрежа тихичко е премахнала няколко изпратени от самия Марк Зукърбърг съобщения. Засега Unsend е налична за потребители в Полша, Колумбия, Боливия и Литва, но очакваме скоро да се появи и в други държави.

На практика тя позволява да премахнете съобщение от входящата кутия на друг човек до десет минути след първоначалното му изпращане. След това може да го изтриете от прозореца на разговора, но то ще си остане в неговата кутия.

Важно е да се знае, че след изтриването на съобщението то ще остане още малко, за да се увери социалната мрежа, че то не нарушава правилата на Facebook.

Компанията работи и по други функции, като възможността да зададете "краен срок" на съобщения, така че те автоматично да изчезват след това. Това, от една страна, може да защити личното пространство, но, от друга, компанията иска да изпипа опцията, преди да започне да се злоупотребява с нея.

Тагове: