Viber за първи път стъпи на работния плот на PC и Mac, през май. Днес компанията разширява поддръжката и за Windows 8 потребители, с характеристики, създадени специално за операционната система.

В Windows 8 версията на Viber, потребителите могат да закачват разговорите си за стартовия екран, да го поставят отстрани със Snap View и да търсят Viber контакти с помощта на универсалната търсачка.
Както е и при други версии на Viber, Windows 8 потребителите също ще имат възможността да превключват между настолната и мобилна версия с едно натискане на бутон.

Ето и какво сподели главният изпълнителен директор и основател на Viber, Талмон Марко, за новата версия:


„Това е естествената следваща стъпка за Viber, след нашата подкрепа за Windows Phone 8, с което услугата ни става напълно съвместима и с новата сензорна ОС на Microsoft. Windows 8 е вълнуваща платформа, и за нея сме разработили изцяло нов набор от елементи на потребителския интерфейс. Ние сме развълнувани да подкрепим потребителите на Viber използващи Windows 8 и това е част от нашия ангажимент към поддръжка на широк спектър от платформи.“


Viber наскоро стартира новата си функция за разговори Viber Out, която позволява на потребителите да се обаждат, както на Viber потребители, така и на мобилни или стационарни номера. А предимството пред конкурента Skype е, че обажданията през Viber струват далеч по-малко.

 

Изтеглете Viber за вашите мобилни и настолни устройства от тук!

Тагове: