От днес Viber позволява на своите 200+ милиона потребители да провеждат евтини разговори с мобилни и стационарни телефони в цял свят. Услугата, която бе представена миналия месец и бе активна само за региона на Филипините, заради опустошителният тайфун, е достъпно за всички Android и iOS потребители, на мобилната и настолна версия на Viber. Компанията обещава и скорошна поддръжка за Windows Phone устройства.


Viber потребителите могат да закупят кредити, чрез вградената система за покупки в Android и iOS, или с кредитна карта при настолната версия. Компанията сравнява своите цени с тези на прекият си конкурент Skype, като изтъква че те са в пъти по-ниски. Цените варират според държавата и според това дали се обаждате на мобилен или стационарен телефон.


s


Въпреки, че съществуват доста VoIP услуги за евтини разговори, Viber предоставя цялостен пакет, с който може да изпращаме текстови съобщения и да провеждаме видео разговори. Не на последно място, Viber е обвързан с телефонния ви номер и всички ваши контакти, което значи, че когато се обадите на някой, той автоматично ще вижда номера ви и ще може да се свърже с вас, ако поиска.


"Viber Out дава нова възможност на нашите милиони потребители да използват Viber и гарантира, че те ще достигнат всеки контакт по-всяко време", казва главният изпълнителен директор на Viber Талмон Марко. "Ние ще продължим да подобряваме Viber Out, запазвайки нашите потребители свързани на възможно най-достъпни цени".

Функцията е втората стъпка към монетизация на Viber, като първата беше въвеждането на платени пакети със стикери. И въпреки че VoIP приложението се появи на бял свят доста след Skype, това не й пречи да печели все повече потребители и да притиска притежаваната от Microsoft компания към "стената".


В допълнение новата функция поставя Viber на крачка пред конкуренцията, в лицето на WhatsApp, Line, WeChat и др.

 

Инсталирайте Viber за Android, iOS и Windows Phone

Тагове: