Появи се кратък, но заслужаващ внимание видеоклип за това, което изглежда е внушителна графична карта Intel Arc Alchemist с два слота и два вентилатора. Бройката, извадена от кутия, изглежда точно като десктоп графичната карта Intel Arc Alchemist, за която се шуми доста напоследък. Тя има същия външен вид и покритие, отпред и отзад. Това изтекло видео добавя тежест към предишните изтичания на информация, въпреки че, разбира се, препоръчваме задължителната доза скептицизъм относно това, че тези изображения са на истинска т.нар. инженерна проба.

В краткия вграден в Twitter видеоклип можете да видите как сцената започва с графичната карта с марка Intel, лежаща с вентилатори в достатъчно здрава, но универсално изглеждаща опаковка. След това ръка се протяга, за да вземе картата от охладителната секция на корпуса, която се простира отвъд печатната платка. Виждаме и страната на вентилатора и скобата за няколко мига.

 

За съжаление видеото на Ayxerious е с относително лошо качество дори за Twitter. 

Изглежда, че ускорителят ще има осем GDDR6 чипа памет, прикрепени към тази PCB платка, вероятно с 256-битов интерфейс. Също така има доказателства за наличието на поне 10 VRM фази. И накрая това несъмнено е един от най-значимите графични процесори Arc Alchemist на път и може дори да бъде моделът от най-висок клас 512EU, който се твърди, че отправя предизвикателство към настолната карта Nvidia GeForce RTX 3070 Ti по отношение на производителността.

Има много вълнение относно перспективата Intel да се присъедини към пазара на дискретни графични карти за компютри, за да го превърне в състезание, което си струва да се гледа. Компанията все още има какво да доказва в хардуерната и софтуерната поддръжка, но със силно изглеждащи конкуренти и в двата аспекта това ще е трудно. Последните изтичания на бенчмарк анализи дадоха известна увереност по отношение на производителността, но това все още е тип продукт с производителност и функции, които не можем да приемем за даденост, преди да сме изчакали и видели.

Снимка: Ayxerious/Twitter

Виж още: Работещ прототип на видеокартата Intel Larrabee се продаде за 5000 долара