Днес Виваком и pCloud обявиха интересно сътрудничество, което предоставя на потребителите на телекома достъп до изцяло нова услуга. Това е приложението VIVA pCloud, което предоставя 128 GB облачно пространство като част от избраните планове от тарифните линии Smart и iTraffic. Потребителите на оператора, които използват други пакети, могат да се възползват от облачното пространство с месечен абонамент от 2.99 лв./месец.

Сътрудничеството беше официално обявено след обсъждане на темата „Иновативни партньорства в ИКТ сектора“, в което участваха двете компании и медии от ИТ и бизнес сферата.

„Партньорството ни с pCloud е поредното доказателство, че Виваком като модерна и отворена към иновациите компания е ориентирана към клиентите и се стреми винаги да им предложи точно това, което е най-необходимо и важно за тях“, заяви Стефан Хинков, старши мениджър „Услуги за частни клиенти“ във Виваком.

„Потребностите на съвременния човек, свързани с комуникацията и технологиите, не биха могли ясно да се разграничат, напротив, стават все по-тясно свързани. Приложението VIVA pCloud дава на нашите клиенти достъп до облачна услуга: повече място за съхранение и споделяне на снимки, видеоклипове, музикални и други файлове, както и постоянен достъп до тях от всяко устройство и по всяко време“ – сподели Тунио Зафер, главен изпълнителен директор на pCloud. „80% от случаите, когато човек изгуби информацията си, са: 44% – забравени смартфони, 25% – откраднати, и 31% – унищожени телефони. С VIVA pCloud нашите клиенти могат да избегнат всяка една от тези ситуации“, допълни още г-н Зафер.

Приложението може да бъде свалено от VIVA Apps за всяко Android устройство. Клиенти със смартфони и таблети с различна операционна система могат да се възползват от услугата, след като свалят приложението от Apple AppStore и се регистрират преди това на сайта на pCloud. VIVA pCloud е достъпно от 15 февруари.

pCloud: печелившата облачна стратегия