Спомняте ли си предизвикателството, което отправиха от pCloud към хакерите през октомври? Тогава облачната услуга предизвика всеки, който смята, че може да разбие защитата на услугата Crypto. И за да бъде надпреварата още по-интересна, най-добрият хакер щеше да получи и награда в размер на 20 000 долара. Днес, няколко месеца по-късно, все още никой не е разбил криптираната папка в pCloud Crypto. От компанията разкриха какво има в нея, но и обявиха втора част на предизвикателството. Тунио Зафер, изпълнителен директор на pCloud, обяви, че поради огромния интерес pCloud Crypto Challenge ще се удължи с втори етап до 04.04.2016 година, в който ще бъде предоставена нова криптирана папка с неизвестно съдържание. Този път наградният фонд е 100 000 долара. Засекретените файлове от първия етап на хакерското предизвикателство са достъпни чрез парола, публикувана на уебсайта на pCloud Crypto Challenge. Всички, провалили се в опитите да разбият сигурността на pCloud Crypto, както и всички любопитни могат да видят какви файлове се съдържат в защитената папка.

„Липсата на успешен опит за пробиване на системата доказва, че криптиращата услуга на компанията предлага най-сигурната защита на информация до момента“, заяви г-н Зафер. Интересното при услугата pCloud Crypto е, че потребителят има собствена парола, която му позволява само той да има достъп до качените файлове. Дори администраторите на pCloud нямат възможност да видят файловете в папката.

Всеки желаещ може да тества услугата pCloud Crypto за 14-дневен период напълно безплатно, като свали приложението от уебсайта на компанията.

 

pCloud: печелившата облачна стратегия