Цените на новите iPhone 13 модели са различни в различните региони, като на някои пазари те могат да достигнат до 3000 долара. Ново проучване на маркетинговата компания Money SuperMarket показва колко часове дни и дори месеци трябва да работят хората в различните страни по света, за да си позволят чисто нов iPhone 13.

Оказа се, че Бразилия е страната с най-скъпите iPhone 13 телефони. Там iPhone 13 със 128 GB струва 1449 долара, което означава, че работещият на минимална заплата в Бразилия се нуждае от 86 дни, за да си купи новия апарат. Във Филипините същият модел струва 1025 долара и там на минимална заплата са необходими 97 дни за покупка.

На другия полюс е Хонконг, където най-евтиният iPhone 13 струва 874 долара и дори на минимална заплата ви трябват само седем дни, за да го имате. Най-достъпен iPhone 13 е в Швейцария, където при местното минимално възнаграждение ви трябват дори под седем дни.

Разбира се, цената на iPhone варира в различните държави поради фактори като местните данъци курса на националната валута спрямо долара и др. iPhone 13 ще бъде официално наличен на пазара в САЩ и още 30 други страни от 24 септември, а на още около 20 пазара апаратите ще дебютират през октомври.

Снимка: Apple

Виж още: Нова порция информация за трите гъвкави телефона на Samsung за 2021 г.