Онлайн сторидж решенията все повече приличат на техните събратя извън облака. От следващия месец Google Drive автоматично ще трие файлове и папки, прекарали 30 дни в кошчето.

Досегашното правило бе, че изхвърлените там неща се пазят безкрайно и потребителят трябва да ги премахне ръчно. По този начин, въпреки че са скрити от погледа ви, тези файлове и папки продължават да заемат място от максимално разрешения ви сторидж. Добрата новина е, че с оглед на новата промяна нещата, които в момента са във вашето Google Drive кошче, временно няма да заемат място, а след 13 октомври ще бъдат изтрити автоматично.   

Google казва, че Drive вече се синхронизира с Gmail и другите облачни услуги на гиганта, за да могат всички да предлагат еднаква политика относно боравеното със и премахването на файловете. Според компанията новата промяна съвпада с това, което потребителите разбират под изтриване на файл, като в същото време им дава достатъчно време да променят решението си.

Новите правила важат и за корпоративни клиенти, като администраторите продължават да имат правото да възстановят изтритите файлове от кошчето на потребителите за 30 дни.

Снимка: shutterstock

Виж още: Nikola хвърли ръкавицата на Tesla с хибридния пикап Badger

 

Тагове: