Прочутото със своите интерактивни истории студио Quantic Dream най-сетне приключи своята сделка със Sony за три PlayStation ексклузива и вече е свободно да се заеме с ново предизвикателство. Според нов слух от гейм индустрията създателите на Heavy Rain, Beyond: Two Souls и Detroit: Become Human са подписали договор с Disney и ще работят по нова Star Wars игра. Той идва съвсем навреме, защото съвпада с края на ексклузивната сделка между ЕА и LucasFilm, която освобождава студиото да работи по ново заглавие в интригуващия свят на Междузвездните воини.

Без някаква допълнителна информация от Disney не можем да спекулираме повече за характера на играта. Лицензът за Star Wars обаче е апетитна хапка за всеки издател и студио, а след като ЕА вече няма монопол върху него в гейм индустрията, очевидно някои компании имат желание да се намесят в играта. 

Не на последно място, Quantic Dream направи РС портове на няколко свои игри с помощта на китайския мултимедиен гигант Tencent, което означава, че китайците също искат да участват в работа с такава доходоносна интелектуална собственост като Star Wars.  

Снимка: Quantic Dream

Виж още: Полша направи Minecraft сървър за учениците у дома