Една година след като LG потвърди, че ще напусне пазара на телефони с Android, компанията обяви, че актуализациите до Android 12 скоро ще бъдат пуснати за още три устройства. Компанията потвърди на корейския си уебсайт, че ще актуализира три устройства със софтуер Android 12 до края на това тримесечие.

Тези телефони са LG Q92 5G, LG V50 и LG V50S. Те трябва да получат ъпдейт до Android 12 до края на юни, но това не означава, че той ще пристигне на всички модели по целия свят. Очакваме тази актуализация да излезе на устройства в Корея и след това вероятно ще бъде разпространена в други страни, което може да означава, че актуализацията за тези в САЩ и Европа попада извън това тримесечие.

LG също така потвърди, че ще пусне пачове за сигурност на LG Q52, LG Velvet и LG Wing. LG Velvet вече получи софтуер за Android 12 през март тази година, докато другите две устройства в този списък все още чакат актуализацията си до най-новата версия от Google. Не е ясно дали някой телефон на LG ще получи Android 13, когато тази ревизия дойде по-късно през 2022 г.

Скоро след като беше потвърдено спирането на телефонния бизнес на LG, компанията пусна обещаващо изявление, че актуализациите ще продължат за конкретни телефони. В него се казва, че е налице тригодишна гаранция за „премиум телефони на LG, пуснати през 2019 г. и по-късно (серия G, серия V, VELVET, Wing), докато определени модели от 2020 г., като LG Stylo и серия K, ще получат две актуализации на ОС. Това предполага, че телефони като V50 и LG Velvet в крайна сметка ще получат Android 13, но това все още не е потвърдено.

Както беше отбелязано от сайта Android Police още миналата година, формулировката в цялото изявление беше неясна, а актуализациите за сигурност са единственото гарантирано нещо. Компанията заяви през 2021 г.: „Всички първокласни смартфони на LG, които в момента се използват, ще получат до три ревизии на актуализации на операционната система Android от годината на закупуване“. Това използване на думата „до“ предполага, че няма гаранция, че Android 13 непременно ще дойде на тези телефони, и само времето ще покаже колко дълго LG ще продължи своята поддръжка.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеТази функция в Android 13 може да означава края на SIM картите

 

Тагове: